tiistai 17. helmikuuta 2015

Parikkalan piialle patsas

Marjaana Tykkyläisen aiempi
luonnos Piiasta. Nyt toteutettava
patsas on erilainen.
Lähteekö taiteenystävät tukemaan Piika-patsashanketta?

Kalevalaisten naisten sihteeri Mirja Roininen on lähestynyt taiteenystäviä seuraavasti:

Parikkalassa 16.2.2015

Hyvät Parikkalan Taiteenystävät ry:n jäsenet,
Yhdistyksemme, Parikkalan Kalevalaiset Naiset ry (per. 1955), päätti noin vuosi sitten käynnistää 60-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi kunnianhimoisen Piikapatsas -hankkeen. Tarkoituksena oli ja on saada pronssinen, 160 cm korkea patsas Parikkalan uusitulle torille. Patsaan paljastustilaisuus järjestetään 11. heinäkuuta yhteistyössä mm. Parikkalan kunnan kanssa. Samassa tilaisuudessa uusittu tori vihitään käyttöön ja uusi Parikkalan Pikkupiika julkistetaan.
Patsaan on suunnitellut ja tehnyt valuvaiheeseen asti kuvanveistäjä Marjaana Tykkyläinen. Patsaan valaa Lapinlahden taidevalimo Oy.Patsaan kustannusarvio on n. 32 000 €. Kunta on lupautunut kustantamaan patsaan alustaa varten tarvittavat työt ja materiaalit. Kiven, jolla Piikapatsas tulee seisomaan, on lahjoittanut Matti Sounio.
Patsaan rahoitusta on kerätty suoraan Parikkalan yrittäjiltä kirjeen avulla. Haastekampanjaan, joka on parhaillaan meneillään Parikkalan-Rautjärven Sanomissa, ovat niin yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset voineet osallistua itse valitsemillaan summilla. Yhdistyksemme jäsenet ovat järjestäneet ja järjestävät koko hankkeen ajan mm. runoiltoja, arpajaisia sekä erilaisten tuotteiden myyntiä patsashankkeen hyväksi.
Vaikka patsas hyvin todennäköisesti on paikallaan jo ensi kesänä, sen maksaminen jatkuu
alustavan rahoitussuunnitelman mukaan muutaman vuoden ajan.
Marjaana ehdotti meille taidearpajaisten järjestämistä. Lähestymme siis nyt teitä hyvät lähialueen eri alojen taiteilijat pyynnöllä saada teiltä lahjoituksena jonkun oman työnne arvottavaksi. Tuotto menisi lyhentämättömänä Piikapatsaan hyväksi. Arvonta-aika olisi touko-elokuu 2015 ja arvontaan hankitaan poliisin lupa.

Terveisin PKN ry:n puolesta,
Mirja Roininen, sihteeri

Ei kommentteja: