lauantai 23. toukokuuta 2009

Väriä kevääseen

Parikkalan-Rautjärven Sanomat 6.4.2009

Kirkkaat, voimakkaat värit ovat tunnusomaista Matti Vilkon maalauksille.
-Olen aina käyttänyt kirkkaita, voimakkaita värejä, saarelainen kuvataiteilija Matti Vilkko esittelee uransa alkutaipaleelta, vuodelta 1968 olevaa maalausta. Värit eivät ole myöhemminkään haalenneet hänen töissään.
Ulkona on kevään rospuutto, jota aurinko yrittää kirkastaa kevääksi. Kirjaston sisällä harmaus haihtuu; värit, lämmittävät, ottavat tilan haltuunsa.
Saaren kirjastossa avautuneessa Matti Vilkon kootut teokset -näyttelyssä on töitä useammalta vuosikymmeneltä, mutta pääpaino on kuitenkin uusimmissa, viime ja tänä vuonna syntyneissä töissä.
-Tuli ääretön kiire, Vilkko myöntää. Näyttelyn avajaiskahveilla urakkaa on kuitenkin mukava katsella, kuunnella kävijöiden kommentteja, tavata tuttuja.
Matti Vilkko on pitänyt Saaren kirjastossa useita omia näyttelyitä ja osallistunut mm. Parikkalan taiteenystävien yhteisnäyttelyihin.
-Öljyvärit ovat mieluisin tekniikka, mutta akryyli- ja sekatekniikkaa käytän myös.
Taulujen aiheita löytyy luonnosta, kirjoista ja musiikista.
-Ideoista ei ole pulaa, niitä pursuaa vahvasti. Nyt on kuitenkin vähän aikaa huilattava. Timo K. Mukan teokset ovat olleet nuoruudesta asti vahva inspiraation lähde, Matti esittelee näyttelyn "Olet lämmin Äiti Maa" -taulua.

Ei kommentteja: