tiistai 7. heinäkuuta 2015

Taiteenystävien teokset esillä 17.7. asti

Parikkalan-Rautjärven Sanomat 6.7.2015

Parikkalan keskustassa sijaitsevaan näyttelytilaan on helppo pistäytyä. 

Parikkalan taiteeystävien töitä on nyt näytteillä Kalevalaisten Naisten Piikaputiikin yhteydessä olevassa näyttelytilassa. Yhdistyksen puheenjohtaja Hanna Aalto ja sihteeri Helena Rask iloitsevat harvinaislaatuisesta tilaisuudesta.
- Olemme kunnalle kiitollisia avustuksesta tilan vuokraamista varten, Rask kiittelee.
- Intoa ja tekijöitä kyllä löytyisi näyttelyjen järjestämiseen useamminkin, mutta rahastahan se on kiinni.

Täydellinen paikka

Tiila ja etenkin sen sijainti keskustassa saa kiitosta taiteilijoilta.
- Tänne on helppo tulla. Taiteenystäviltä osallistuu näyttelyyn kymmenen eri tekijää, joista osa on ammatttilaisia, osa harrastelijoita. Töitä on muun muassa Aallolta itseltään, kuvanveistäjä Marjaana Tykkyläiseltä ja taidemaalari Seppo Saukkoselta. Monet taiteilijoista ovat myös osallistuneet piikapatsaan tukemiseksi jäärjestettävään taidearvontaan töitään lahjoittamalla. Arpajaispalkinnot ovat esillä samassa näyttelytilassa.

Omaksikin saa

Vaikka näyttelyn järjestämiseen on kuulunut yllättävän paljon askartelemista ja värkkäämistä, ovat Rask ja Aalto tyytyväisiä päätökseen sen järjestämisestä. Raskin mielestä näyttely virkistää hienosti pienen paikkakunnan kulttuurielämää.
- Paikallisten taiteilijoiden töitä on harvoin esillä näin laajasti, hän muistuttaa. Molemmat kehottavast vierailemaan näyttelyssä.
- Jos oman kodin seinät näyttävät tyhjiltä, voi täällä myös tehdä hankintoja, Aalto hymyilee viitaten moniin näyttelyn jälkeen myytäviin teoksiin.
Teksti & kuva: Pihla Pietiläinen

Ei kommentteja: