torstai 21. heinäkuuta 2016

Taidepäivä oli menestys

Patsaspuistossa valettiin betonia perustajansa jalanjäljissä.

Marika Anttonen, Parikkalan-Rautjärven Sanomat 21.7.2016
Parikkalan Koitsanlahdella sijaitsevan Patsaspuiston vieraat pääsivät viime viikolla nauttimaan patsaiden lisäksi muustakin taiteesta. Parikkalan taiteenystävät piti puistossa taidepäivän teemalla "Pesiä ja betonia". Ideana oli rakentaa luonnonmateriaaleista pesiä linnuille ja kipsistä ja betonista teideteoksia pientä materiaalia vastaan.
Betoni valettiin kasvien lehtien päälle ja teokset jätettiin kuivumaan muutamaksi vuorokaudeksi. Kipsistä taas valmistettiin pieniä kasvitauluja. Kaikkeen työhön sai ohjeistusta.
- Nämä ovat kivoja materiaaleja, kun ne eivät maksa paljoa ja niitä on helppo kokeilla, kertoo Hanna Aalto, yksi ohjaajista.
12 ihmistä ilmoittautui ennakkoon tapahtumaan. Mukaan pääsi myös ilmoittautumatta ja muutama osallistuikin sillä tavalla.
- Loistavasti sujui. Kaikilla oli tekemistä ja materiaalit riittävät juuri sopivasti, Kristiina Heikinheimo yhdistyksestä summaa.

Monelle eka kerta

Taidepäivä on osa Parikkalan taiteenystävien vuosiohjelmaa. 
- Talvella mietimme päivän aihetta. Se on yleensä jotain sellaista, mikä meitä itseämme kiinnostaa ja mitä haluaisimme kokeilla. Viime vuonna meillä oli Patsaspuistossa kankaanpainantaa. 
Monelle taidepäivä olikin ensimmäinen kosketus betonin ja kipsin valamiseen. 
- Mutta ei varmaankaan viimeinen, Hanna naurahtaa.
Esimerkiksi Hilma Kemppinen (12), kokeili ensimmäistä kertaa kipsin valamista. 
- Tämä on mukavaa. Hankalaa oli ainoastaan irrottaa kasvit savesta, hän tuumii.
Hilma Kemppinen kokeili ensimmäistä kertaa kipsinvalamista.

Ei kommentteja: