torstai 11. heinäkuuta 2019

Siwasta loistava näyttelytila

Parikkalan taiteenystävillä upea juhlavuosinäyttely.

Auli Terävä, Parikkalan-Rautjärven Sanomat, 11.7.2019 

Parikkalan taiteenystävät on pieni, mutta aikaansaava yhdistys. Hyvänä osoituksena tästä on Parikkalantien varteen entiseen Siwaan pystytetty näyttely, johon on koottu teoksia 50 toimintavuoden varrelta. 
Muistan... -nimisessä näyttelyssä on 115 teosta 22 tekijältä. Vanhin töistä on Armi Siitosen akvarellityö "Usvametsä". Siitonen oli yhdistyksen perustajajäsen. 
Yhdistystä oli 50 vuotta sitten perustamassa kolmisenkymmentä henkeä. Nyt aktiivisia jäseniä on tusinan verran. 
Näyttelytilaan eri tekniikoilla toteutetut teokset istuvat hienosti. Kuraattorina on toiminut kuvataiteilija Pirjo Tikkinen, joka käytti näyttelyn rakentamiseen viikon. Se näkyy helposti ja aistikkaasti hengittävässä kokonaisuudessa. (Toim. huom. Näyttelyä oli suunnittelemassa ja rakentamassa vaihteleva joukko yhdistyksen johtokunnan jäseniä sekä muita yhdistyksen ystäviä.)

Tuuliviirin suunnittelua ja maalausta

Näyttelytilassa on mukavasti tuoleja ja pöytäryhmiä, joissa voi istuskella, katsella töitä, lueskella vanhoja lehtijuttuja tai ihastella Eini Saukkosen lasityöharrastuksesta koottua kirjaa. 
Lehtileikkeiden joukossa on myös mielenkiintoinen sähkösanoma, joka on lähetetty yhdistykselle vuonna 1967 osoitteeseen Koitsanlahden hovi. Siinä Suomen kirjailijaliiton edustajat Martti Larni ja Pirkko Pesola esittävät kunnioittavan tervehdyksen taiteenystävien avajaisjuhlaan. 
Näyttelyssä voi myös osallistua tuuliviirin suunnitteluun. Voittajatyö toteutetaan ja viiri asennetaan Kirjolan koululle.
Yhdelle päätyseinälle pystytettyihin levyihin on maalattu taustaksi taivasta, vettä ja järvenpohjaa. Ison seinämaalauksen tekoon voi nyt jokainen osallistua ja käydä maalaamassa mieleinen aihe teokseen. 
Perähuoneen taidekirpputoriin kannattaa myös tutustua. Näyttely on auki 27.7. asti. 

Ei kommentteja: